Honor 8C

Telefon Honor Dengan Bateri 4000mAh Akan Datang

Honor Malaysia hari ini berkongsi satu petunjuk tentang telefon pintar baru yang akan dilancarkan di Malaysia tidak lama lagi. Telefon ini memiliki bateri besar 4,000mAh.

Perkara ini dengan mudah ditafsirkan. Ia adalah Honor 8C, menerusi huruf C besar di dalam gambar tersebut. Ia juga serupa dengan yang terdapat di laman web Honor Global.

Honor 8C merupakan telefon pintar kelas pertengahan. Ia telah dilancarkan di India pada bulan November tahun lepas. Ia diperkasa dengan cip pemproses Snapdragon 632, bersama RAM antara 3GB dan 4GB, serta storan dalaman 32GB atau 64GB.

Skrin Honor 8C berukuran 6.26-inci dengan takuk besar di dahi dan resolusi HD+ sahaja. Bateri yang besar, 4,000mAh dimuatkan di dalamnya dan dikatakan boleh bertahan selama dua hari. Ia menggunakan sambungan mikroUSB untuk mengecas.

Untuk kamera, ia menggunakan dua lensa di belakang. Lensa utama 13MP F1.8 dan lensa kedua 2MP untuk mengesan tahap kedalaman. Kamera hadapan pula 8MP.

Pengimbas capjari fizikal terdapat di belakang badan. Jek audio 3.5mm juga masih dikekalkan. Honor 8C memiliki ruang untuk tiga kad fizikal, dua kad sim nano dan satu kad mikroSD berasingan. Telefon ini memiliki standard WiFi 802.11ac dan boleh menggunakan jalur 2.4GHz dan 5Ghz.

Honor 8C datang dalam empat warna iaitu biru, hitam, emas dan ungu. Masih belum boleh dijangka warna yang mana akan tiba ke Malaysia nanti.

Untuk perbandingan, Honor 8C dijual di India pada harga berikut:

  • RAM 4GB + Storan 32GB – IDR11,999 (~RM704)
  • RAM 4GB + Storan 64GB – IDR12,999 (~RM762)

Tarikh pelancarannya di Malaysia masih belum diberitahu tetapi ia pasti tidak lama lagi. Rasanya dalam bulan Mac ini juga. Tunggu pengumuman lanjut dari Honor Malaysia nanti.

[Sumber: HonorGSMarena]

Artikel Telefon Honor dengan bateri 4000mAh akan datang muncul pertama kali di SoyaCincau.com.

Share

Antara Produk Terlaris

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Calculate Shipping
      Apply Coupon