Grab

Grab Perkenal Servis Baru di KL, Sewa Kereta Mewah dengan Pemandu

Selepas memperkenalkan servis Grab Food dan Grab Delivery, Grab dilihat mula menawarkan satu servis baru, sewa kereta mewah bersama pemandu. Bunyi macam sama dengan servis Grab biasa tetapi ia dipanggil Grab Rent.

Servis ini telah diuji di Kota Kinabalu bermula bulan Oktober tahun lepas, dan kini telah mula kelihatan di Kuala Lumpur. Lebih tepat lagi, di KLCC. Ia membolehkan pengguna menyewa kenderaan dengan 6 tempat duduk, bersama pemandu sehingga 12 jam lamanya.

Di Kuala Lumpur, servis Grab Rent buat masa ini hanya boleh didapati di KLCC sahaja, dari pukul 9 pagi hingga 8 malam. Servis ini juga tidak boleh ditempah awal, ia harus ditempah pada masa yang sama.

Kenderaan yang disediakan ialah Toyota Vellfire, boleh memuatkan sehingga 6 orang penumpang. Bayaran sewaan sudah termasuk petrol dan upah pemandu, tetapi tol dan parkir perlu dibayar berasingan.

Kadar yang dikenakan untuk menggunakan servis Grab Rent di KLCC ialah:

 • 4 jam – RM480
 • 6 jam – RM680
 • 8 jam – RM880

Jika terlebih masa, pengguna akan dicaj sebanyak RM3 setiap minit. Pengguna boleh pergi ke mana sahaja dalam tempoh sewaan, tetapi destinasi akhir dihantar mestilah di mana-mana kawasan di dalam Lembah Klang. Untuk penghantaran akhir ke Genting Highlands atau KLIA/KLIA2, caj tambahan RM50 akan dikenakan.

Bayaran bagi menggunakan servis Grab Rent boleh dibuat secara tunai dan nirtunai, termasuk GrabPay.

Untuk mula menggunakan Grab Rent, lancarkan aplikasi Grab, pilih Car dan tekan pada tab Rent.

Sumber: Vernonchan

Dipetik daripada Soya Cincau

Share

Antara Produk Terlaris

0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty
   Calculate Shipping
   Apply Coupon