Tony Fernandes

Tony Fernandes Menutup Akaun Facebook dan Bertumpu di Twitter

Tan Sri Tony Fernandes ialah seorang ahli perniagaan yang popular, menerajui syarikat penerbangan AirAsia sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan. Baru-baru ini, beliau membuat kenyataan menerusi Twitter, mahu menutup akaun Facebooknya kerana terlalu banyak perkara negatif di media sosial.

Akaun Facebook beliau memiliki sebanyak 670 ribu pengikut. Manakala di Twitter, beliau masih merasakan ada harapan untuk terus kekal. Walaupun sebenarnya beliau pernah mematikan akaun twitter beliau pada tahun 2014.

Antara sebab yang membuatkan beliau mahu berhenti menggunakan Facebook adalah seperti iklan penipuan berkenaan Bitcoin yang berleluasa di Facebook. Selain itu, beliau juga merasakan penyiaran video secara langsung pengganas di Christchurch, New Zealand adalah melampau dan sepatutnya dihalang.

Pengganas yang telah membunuh puluhan nyawa di Christchurch adalah titik terakhir beliau untuk bersabar. Walaupun begitu, beliau masih merasakan media sosial adalah platform yang sangat bagus untuk berinteraksi dengan orang ramai.

Bagaimana dengan anda? Adakah Facebook terlalu banyak perkongsian yang melampau atau adakah Twitter platform media sosial yang lebih diyakini? Ada platform media sosial lain yang lebih baik untuk digunakan?

[Gambar: CNBC]

Artikel Tony Fernandes menutup akaun Facebook dan bertumpu di Twitter muncul pertama kali di SoyaCincau.com.

Share

Antara Produk Terlaris

0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty
   Calculate Shipping
   Apply Coupon