U Mobile

U Mobile dan Razer bergandingan majukan E-payment, Esport dan 5G

U Mobile baru-baru ini mengumumkan kerjasama strategik bersama Razer Inc, dalam beberapa perkara. Ia termasuk platform pembayaran elektronik (E-Payment), sukan elektronik (Esport) dan ujian 5G.

Tidak lama lagi, U Mobile akan memperkenalkan dompet elektronik (e-wallet) mereka sendiri, dipanggil sebagai GoPayz. U Mobile akan bekerjasama dengan Razer untuk membentuk keserasian dengan eWallet Razer Pay.

Ini akan membolehkan pengguna GoPayz membuat bayaran di rangkaian Razer Pay yang telah tersedia di lebih 10,000 lokasi di seluruh Malaysia. Menurut U Mobile, mereka memiliki 6.5 juta pengguna dan eWallet GoPayz akan diperkenalkan pada pertengahan kedua tahun 2019.

Di samping itu, Razer dan U Mobile turut berganding tangan untuk menjadikan Malaysia sebagai hab Esport. Kedua-dua syarikat akan bersama-sama menyediakan platform dan peluang untuk melahirkan bakat baru, mengadakan acara berkaitan Esport serta membangunkan infrastruktur yang diperlukan.

Razer merupakan rakan rasmi Esport untuk Sukan SEA 2019 yang akan datang dan mereka akan menggunakan peluang ini untuk membuat pemasaran dan penjenamaan bersama U Mobile.

U Mobile merupakan salah satu yang terlibat dalam membuat ujian dan memberi cadangan pelaksanaan 5G di Malaysia. Untuk itu, U Mobile dan Razer sedang berusaha untuk mempergunakan acara Esport bagi ujian 5G di Malaysia.

Menurut U Mobile, Razer merupakan rakan terbaik mereka untuk ujian 5G kerana ia boleh meningkatkan tahap Esport ke peringkat lebih tinggi dengan rangkaian berkelajuan tinggi serta rendah latensi. U Mobile turut menambah, Esport selalu menjadi tumpuan utama mereka.

Artikel U Mobile dan Razer bergandingan majukan E-payment, Esport dan 5G muncul pertama kali di SoyaCincau.com.

Share

Antara Produk Terlaris

0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty
   Calculate Shipping
   Apply Coupon