Xiaomi super charge

Xiaomi perlihat pengecas 100W yang mengisi 4,000mAh dalam 17 minit

Berapa pantaskah pengecas telefon pintar anda? 5 watt? 15 watt? 50 watt? Pengerusi Xiaomi, Lin Bin berkongsi video yang memperlihatkan demonstrasi pengecas 100W, hampir dua kali kuasa lebih tinggi dari pengecas Huawei Supercharge 3.0 55W.

Lin Bin berkongsi video tersebut di laman weibo beliau. Video tersebut menunjukkan telefon dengan bateri 4,000mAh, mengambil masa hanya 7 minit untuk mengecas 50% dan 17 minit untuk mencapai 100%.

Untuk membandingkan kepantasan mengecasnya, ia turut meletakkan pengecas OPPO SuperVOOC 50W di sampingya. OPPO SuperVOOC ialah pengecas telefon pintar paling berkuasa ada di pasaran sekarang.

Tetapi bilakah teknologi ini akan tersedia digunakan orang ramai? Lu Weibing, ketua Redmi iaitu sub-jenama yang baru dihasilkan oleh Xiaomi, mengesahkan teknologi pengecasan 100W ini akan mula dihasilkan secara meluas tidak lama lagi. Tetapi tiada tarikh dan masa diberitahu.

Jika benar, 17 minit untuk mengecas bateri 4,000mAh adalah sangat mengagumkan. Ia masa yang cukup untuk menunggu pasangan yang tersayang mekap sebelum keluar rumah. Apa pendapat anda?

Sumber: TheNextWeb, weibo

Artikel Xiaomi perlihat pengecas 100W yang mengisi 4,000mAh dalam 17 minit muncul pertama kali di SoyaCincau.com.

Dipetik daripada Soya Cincau

Share

Antara Produk Terlaris

0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty
   Calculate Shipping
   Apply Coupon