Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/includes/fbwpml.php) is not within the allowed path(s): (/www/pisangpanas_744/public:/www/pisangpanas_744/mysqleditor:/www/pisangpanas_744/web:/www/pisangpanas_744/deploy:/www/pisangpanas_744/deployment:/www/pisangpanas_744/deployments:/usr/share:/tmp) in /www/pisangpanas_744/public/wp-content/plugins/facebook-for-woocommerce/includes/Integrations/Integrations.php on line 61

Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/includes/Integrations/Bookings.php) is not within the allowed path(s): (/www/pisangpanas_744/public:/www/pisangpanas_744/mysqleditor:/www/pisangpanas_744/web:/www/pisangpanas_744/deploy:/www/pisangpanas_744/deployment:/www/pisangpanas_744/deployments:/usr/share:/tmp) in /www/pisangpanas_744/public/wp-content/plugins/facebook-for-woocommerce/includes/Integrations/Integrations.php on line 61
Elon Musk kini merupakan manusia terkaya di dunia | Pisang Panas
Elon Musk world richest man

Elon Musk kini merupakan manusia terkaya di dunia

Menurut laporan Bloomberg, Elon Musk telahpun mengatasi kekayaan pengasas Amazon iaitu Jeff Bezos sekaligus mendapat gelaran manusia terkaya di dunia dengan nilai kekayaan $194.8 billion.

Kenaikan saham sebanyak 7.9% Tesla (TSLA) telah menaikkan nilai pegangan saham sebanyak $10 bilion, dengan nilai bersihnya adalah sekitar $ 191 bilion. Kenaikan bagi Amazon (AMZN) pula adalah kurang dari 2% iaitu sekitar $3 bilion, dengan nilai bersihnya sekitar $187 bilion.

Elon Musk ada menyatakan dalam wawancara beliau tujuan utama kekayaannya adalah untuk mempercepat evolusi umat manusia menjadi peradaban angkasa lepas. Tambahnya lagi, dia tidak begitu berminat dengan perkara material.

Bagi yang tidak tahu, Elon musk merupakan pemilik asal syarikat Paypal Inc dan menjual syarikat beliau dan seterusnya dengan laba yang beliau perolehi beliau mengasaskan Tesla.

Kini kebanyakan syarikat 10 teratas dunia banyak didominasi oleh syarikat berteraskan teknologi. Pada hemah admin, kami melihat tren ini akan berterusan sekurang-kurangnya lagi 10 ke 20 tahun mendatang.

Share

Antara Produk Terlaris

0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty
   Calculate Shipping
   Apply Coupon